Zoek

Ontdek de voordelen van een tankkaart

Hoewel tanken perfect kan met je gewone bankkaart en in veel tankstations ook met cash geld, kiezen steeds meer mensen voor het gebruik van een tankkaart. Zeker voor bedrijven biedt de tankkaart een heleboel voordelen, maar ook steeds meer particulieren kiezen voor de tankkaart in plaats van de klassieke betaalmethodes.

Dit is hoe een tankkaart werkt

In principe werkt een tankkaart niet anders dan een gewone bankkaart. Je plaatst de tankkaart in de terminal, toetst de pincode in en kunt tanken zonder tussenkomst van iemand van het tankstation. Bij sommige tankkaarten is het ook mogelijk dat het toestel de kilometerstand van het voertuig vraagt, maar dit is enkel als dit bij de aanvraag van de tankkaart zo aangevraagd werd.

Dit zijn de voordelen van een tankkaart

Als je overweegt om over te stappen naar een tankkaart, wil je natuurlijk graag weten welke voordelen dit voor jou met zich meebrengt. Je vindt de belangrijkste en meest doorslaggevende alvast hieronder.

Altijd tanken als jij dat wil

Met een tankkaart hoeft er niet langer rekening gehouden te worden met de openingsuren van de tankstations. Op ieder moment van de dag en nacht kan getankt worden door middel van de terminals die zich op het station bevinden. Erg makkelijk voor wie bijvoorbeeld vaak ’s nachts de weg op moet.

Tanken in binnen- en buitenland

Met een tankkaart is het perfect mogelijk om buiten de landsgrenzen te tanken op precies dezelfde manier als in eigen land. Voor bedrijven met werknemers die vaak in het buitenland verblijven is dit de manier om hen toch zorgeloos een auto ter beschikking te stellen. Voor de chauffeur is het een geruststelling te weten dat het dichtstbijzijnde tankstation met een tankkaart nooit veraf is en dat zonder brandstof komen te staan dus uitgesloten is.

Een veilige manier van tanken

Door de combinatie van de tankkaart en de pincode is de tankkaart een veilige manier van betalen. Op te merken is hier wel dat de kaart en de pincode, net als bij een bankpas, altijd apart gehouden worden. In geval van diefstal kan er anders misbruik gemaakt worden van de tankkaart.

Een perfect overzicht van de gemaakte kosten

Zeker voor bedrijven laat een tankkaart toe om heel gedetailleerd per auto en per chauffeur de gemaakte kosten bij te houden. Maandelijks ontvang je een handig overzicht met daarop de datum en het uur van de tankbeurt, het aantal getankte liters, de kostprijs en, indien aangevraagd, de kilometerstand van de auto. Niet alleen is dit overzicht handig voor de boekhouding, het laat ook toe om een zekere vorm van controle uit te voeren en om misbruik sneller op het spoor te komen. Daarnaast beschik je direct over een heldere kilometerregistratie.

Fiscaal voordelig Tanken met een tankkaart heeft voor zzp’ers en bedrijven het voordeel dat de BTW in mindering gebracht kan worden. Ook als werknemers zelf hun tankbeurt betalen en het bedrag nadien van het bedrijf terugkrijgen, kan het BTW bedrag door het bedrijf niet meer in mindering gebracht worden. Dit komt doordat de belastingdienst vereist dat het bedrijf de afnemer

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen