Zoek

Tweedehands hybride auto

Tweedehands auto’s zijn er in alle soorten en maten. Het zal je dus niet verbazen dat er ook hybride auto’s worden aangeboden als occasion. Ook tweedehands Audi’s zijn al lang niet meer zeldzaam. De meest populaire modellen op dit moment zijn de A3, a6, Q3, Q5, Q7 en Q8. Maar waar moet je op letten als je een tweedehands auto koopt? En moet je op andere dingen letten als je een hybride auto koopt?

Tweedehands hybride auto

Hier let je op bij een tweedehands auto

Een tweedehands auto kan gebruikssporen of technische mankementen hebben. De verkopende partij heeft een informatieplicht: ze moeten jou alles over de auto vertellen wat ze weten. Jij hebt als koper een onderzoeksplicht. Dit betekent dat je zelf moet onderzoeken wat de staat van de auto is. Je controleert in het onderhoudsboekje of al het reguliere onderhoud uitgevoerd is, checkt de kilometerstand, kijkt of er beschadigingen te zien zijn en maakt een testrit om de technische staat van de auto te controleren. Online is veel informatie te vinden bij onafhankelijke partijen. Dit is vaak betrouwbare informatie, dus het zou zonde zijn als je hier je voordeel niet mee deed.

De proefrit is één van de belangrijkste dingen bij het kopen van een occasion, dus je wilt zeker weten dat je een goede proefrit maakt. Tips voor de testrit:

  • Rijd een route die alle soorten wegen bevat, zodat je de auto goed kunt testen.
  • Probeer wat dingen uit, zoals flink remmen en extra gas geven.
  • Luister en voel goed of je vreemde geluiden of trillingen ontdekt.

Waar let je op bij een tweedehands hybride?

Een tweedehands hybride is een totaal andere auto dan een occasion met een verbrandingsmotor, maar dit betekent niet dat je ineens op totaal andere dingen moet gaan letten. In de basis kijk je naar dezelfde gegevens als bij alle andere occasions. Het grootste verschil zit hem eigenlijk in jouw eigen ervaring. Als het je eerste hybride auto wordt, zul je aan veel eigenschappen moeten wennen. Misschien zijn er zelfs dingen waarvan je denkt dat ze niet kloppen, terwijl het gewoon bij de auto hoort. Hybride auto’s kunnen bijvoorbeeld erg stil zijn, waardoor alle andere geluiden extra opvallen. Dit betekent niet dat er iets mis is, maar juist dat de auto heerlijk rustig en stil rijdt. Door dit in gedachten te houden tijdens je proefrit, kom je niet voor vreemde verrassingen te staan bij het kopen van een tweedehands hybride auto

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen