Zoek

Zakelijk een auto leasen

Het voordeel van zakelijk een auto leasen is dat je meteen de beschikking hebt over een gloednieuwe auto voor de zaak. Je hoeft er alleen niet meteen heel veel geld aan uit te geven. Geld wat je misschien liever wilt investeren in je bedrijf.

Nog een voordeel van zakelijk een auto leasen is dat je precies weet waar je aan toe bent. Je kan in je leasecontract in een oogopslag zien hoeveel je per maand aan de auto kwijt bent en hoe lang je de auto in je bezit hebt.

Wat ook prettig is wanneer je zakelijk een auto leaset is dat je de btw mag aftrekken.  Dit geldt ook voor auto gerelateerde kosten die je moet maken. Dit houdt in dat je minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. 

Waar moet je bij zakelijk een auto leasen rekening mee houden als ondernemer?

Rij je met je zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometer privé per jaar, dan dien je er rekening mee te houden dat je bijtelling moet betalen. 

Dit komt omdat de Belastingdienst dit weer als een vorm van inkomen ziet. Hoeveel je precies moet betalen is afhankelijk van het soort auto wat je rijdt. Kies je voor een zakelijke elektrische auto leasen, dan is het bijtellingspercentage lager.

Wil je dus een zakelijke auto leasen, en rij je er meer dan 500 kilometer per jaar privé mee, dan is leasen voor jou niet echt een goede optie. Daarnaast dien je voor de Belastingdienst in verband met de bijtelling ook nog rittenregistratie bijhouden wat je tijd kost.

Een elektrische auto zakelijk leasen

Op het gebied van elektrische auto’s is Nederland op het moment koploper. Er zijn steeds meer Nederlanders, zowel particulier als zakelijk, die voor een elektrische auto kiezen. Een elektrische auto rijden heeft dan ook een aantal voordelen.

Een normale nieuwe auto uitkiezen kan al een lastige klus zijn. Dit geldt helemaal wanneer het over elektrische auto’s gaat. Bij een elektrische auto krijg je te maken met actieradius, trekgewicht en opladen. 

Vaak is het zo dat wanneer je nu een elektrische zakelijke leaseauto bestelt, je hier meer dan een jaar op moet wachten. Daarom is het verstandig om voor een auto te kiezen die nu al voorradig is. Hierdoor hoef je er geen hele lange tijd op te wachten.

Ook wat zakelijke elektrische leaseauto’s betreft heb je een grote keuze uit een groot aantal automerken. Het ligt er dus aan waar jij zelf de voorkeur aan geeft. Je kan zowel een Mercedes, Mitsubishi, Volkswagen of een Audi zakelijk leasen.

Wel is het belangrijk dat je voordat je besluit om een elektrische auto zakelijk te leasen bepaalt op welke plaats je de auto op wilt gaan laden. Doe je dit thuis of op de zaak of allebei? Ga je gebruik maken van een snellader?

Om de auto op te laden is het nodig om een laadpaal in de buurt te hebben. Wanneer je over voldoende ruimte beschikt kan je thuis of op de zaak een laadpaal laten installeren. Zo heb je altijd een volle accu.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen