Zoek

De Audi A1 of Audi A3; welke kies jij?

Is het tijd dat je een nieuwe auto koopt en zoek je naar een kwalitatieve hatchback? Dan zijn de Audi A1 en de Audi A3 beide uitstekende keuzes. Je kunt de A1 vergelijken met een Volkswagen Polo of een Ford Fiësta. De A3 is wat groter en meer als de Volkswagen Golf of een Ford Focus.

Behalve de omvang, wat zijn nog meer verschillen die je helpen je keuze te maken? Hier vind je een korte vergelijking tussen deze beide interessante Audi auto’s.

Geld lenen voor een Audi

Een stadsauto of een toerauto?

Zowel de Audi A1 als de Audi A3 zijn uitstekend voor gebruik in de stad. Omdat de A1 wat kleiner is, parkeer je iets zelfverzekerder in nauwe parkeerplaatsen en manoeuvreer je je gemakkelijker door straatjes en situaties in de stad.

Ben je juist van plan om veel kilometers te maken, dan is het wel beter om de Audi A3 te kiezen. Hij is wat groter, dus stabieler op de weg. Er is minder geluid van de wind, hij heeft ook een diesel versie en is net iets comfortabeler bij grote snelheden.

Het uiterlijk van de beide auto’s

De Audi A3 en de Audi A1 lijken veel op elkaar. Ze hebben allebei een vijfhoekig rooster aan de voorkant en sleuven boven aan de bumper, net als de Audi Sport Quattro. De wielen hebben standaard lichtmetalen velgen.

De vorm van de koplampen is anders, zowel als de vorm van de remlichten achterop. Een keuze maken om het uiterlijk alleen zal dus lastig worden.

Het interieur

Net als het exterieur van beide auto’s nagenoeg gelijk is, is dat met het interieur precies hetzelfde. Ze hebben beide een digitale display van 10.25 inch en een uitgebreid infotainment systeem. Het interieur van de Audi A1 is wat plasticachtiger en komt daardoor minder kwalitatief over.

Ruimte in de auto

Omdat de Audi A3 groter is, krijg je automatisch ook meer ruimte in de kofferbak. Het verschil is 335 liter en 380 liter. Zoek je een auto waarmee je meer kunt vervoeren, dan is de A3 dus een betere keuze.

Daar moet wel bij gezegd worden dat deze, ondanks de grotere afmetingen, nog steeds voor lange mensen oncomfortabel kan zijn. Er is redelijk wat ruimte voor de benen, maar het hoofd kan nogal eens tegen het dak aanstoten.

De prijs

Als laatste is er uiteraard de prijs. De Audi A1 is goedkoper dan de Audi A3. De verschillen zijn klein en beide auto’s zijn beide van hoge Audi kwaliteit. Maar kijk naar de details en er is vast een auto die beter past bij wat jij zoekt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen