Zoek

Wil je een elektrische auto kopen? Dit moet je weten!

Van sommige zaken is het lastig om ze vooraf goed in te schatten, zo waren er veel mensen die de hype en opkomst van de elektrische fiets niet goed hadden ingeschat. Maar het was een kwestie van één keer met de ogen knipperen en opeens reed iedereen op een elektrische fiets rond. Met de elektrische auto lijkt dit meer geleidelijk te gaan, maar toch lijken ze langzaamaan de weg over te nemen. Toch zijn er enkele zaken waarvan het goed is om te weten voordat je overgaat naar de elektrische auto. Welke dat zijn? Lees snel verder.

De actieradius

Waar je met een reguliere auto gewend was bij een rood lampje even bij een tankstation langs te gaan en weer door te kunnen, is dit bij een elektrische auto anders. Een volledige elektrische auto volladen kan in sommige gevallen de nodige tijd kosten. Wanneer je veel korte afstanden rijdt is dit geen probleem, maar het kan bij lange afstanden wel voor onnodige vertraging zorgen. Houd hier rekening mee en kijk wat werkbaar is in jouw situatie, hiervoor zijn veel handige apps.

Er is tegenwoordig ook een tussenoplossing , dit is namelijk die van de hybride variant. Deze combineert zowel de elektrische motor met de reguliere, daarmee neemt de normale motor het over wanneer de batterij leeg is. De meest innovatieve variant hiervan is de plug-in hybride. Deze heeft namelijk een grotere batterij dan de normale hybride auto en kan daarom óók volledig elektrisch rijden. Pas als de accu op is, gaat die over naar de motor die werkt op een fossiele brandstof.

De kosten

De kosten van een elektrische auto kunnen zeer voordelig lijken op dit moment, wanneer het gaat om de aanschaf van een auto en bijkomende voordelen dan is het een kwestie van je voordeel pakken. Maar er zijn ook belasting en andere subsidies die nu van toepassing zijn, maar wellicht in de toekomst weer verdwijnen. Houd er op voorhand rekening mee dat het dus kan zijn dat het nu heel voordelig lijkt, maar dit in de toekomst om andere afwegingen weer anders wordt. Wacht dus wat dat betreft niet te lang.

Kortom, elektrisch rijden is een goed idee. Maar houd ook rekening met de gevolgen die het met zich meebrengt. Wanneer je je hier bewust van bent en dit op voorhand incalculeert, dan kan het een hele goede en verstandige keuze zijn. Zeker één waar jij in ieder geval je steentje bijdraagt aan het klimaat en de omgeving!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen