Zoek

Een nieuwe zakelijke auto: verken al je opties

Een nieuwe auto voor je bedrijf kan een belangrijke stap zijn om je zakelijke activiteiten te verbeteren. Of je nu startende ondernemer bent of je collectie wil aanvullen, het is essentieel om alle mogelijkheden te bekijken voordat je een beslissing neemt. Tegenwoordig komen er steeds meer soorten auto’s en automerken bij. Het is begrijpelijk dat daarom de keuze ook niet zomaar gemaakt is. In dit blog nemen we je mee door de verschillende opties voor een nieuwe bedrijfsauto en helpen we je met welke auto het beste bij jou past.

pexels-photo-7126210.jpeg
Photo by Ishan Kulshrestha on Pexels.com

Zakelijk leasen

Zakelijk leasen is een populaire optie voor ondernemers die een nieuwe bedrijfsauto willen. Het biedt gemak en flexibiliteit doordat je maandelijks een vast bedrag betaalt. In dit bedrag zitten ook de kosten voor onderhoud, de verzekering en belastingen inbegrepen. Dit is extra handig, aangezien je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Daarnaast hoef je niet direct een grote investering te maken om in een nieuwe auto te rijden. Zo beheer je beter je financiën. Daarnaast is een zakelijke auto lease ook nog eens aftrekbaar!

Occasion lease zakelijk

Een andere optie is het zakelijk leasen van een occasion. Hierbij lease je een gebruikte auto voor je bedrijf. Dit kan kostenbesparend zijn ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto, terwijl je nog steeds profiteert van de voordelen van leasing, zoals gemak en flexibiliteit. Daarnaast sta je, net zoals bij een normale lease, niet voor onverwachte kosten. Controleer wel de kilometerstand en de onderhoudshistorie van de occasion voordat je een keuze maakt. Een occasion lease zakelijk kan handig zijn voor startende ondernemers die weinig omzet maken maar toch een auto nodig hebben.

Nieuwe auto kopen

Wil je een investering maken voor de lange termijn, dan kan je altijd overwegen om een nieuwe auto te kopen. Hierbij ben je direct de eigenaar van de auto en kun je deze na verloop van tijd afschrijven. Het vereist wel een wat grotere investering dan wanneer je gaat leasen, maar op de lange termijn kan het financieel voordeliger zijn dan wanneer je een auto gaat leasen. Let wel goed op dat je een verzekering afsluit en je auto regelmatig laat keuren. Dit kan een hoop gedoe voorkomen.

Tweedehands auto kopen

Een tweedehandsauto kopen als ondernemer heeft enkele voordelen maar ook wat nadelen. Het is voordelig omdat het kostenbesparend kan zijn door lagere aanschafprijs en afschrijving. Het kan nadelig zijn omdat de onderhoudskosten kunnen oplopen en er mogelijk beperkte garantie is. Overweeg deze optie dus goed voordat je zomaar een auto aanschaft. Denk dus goed na voordat je een nieuwe zakelijke auto aanschaft. Kijk naar het type auto dat je nodig hebt en wat past bij jou en je bedrijf. Als je hier rekening mee houdt dan moet het goedkomen!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen