Zoek

Audi A8 mogelijk met viercilinder

Mogelijk viercilinder in volgende Audi A8

Audi overweegt om een viercilindermotor in de volgende generatie A8 te hangen. Dat heeft Dr. Martin Winterkorn, topman van het Volkswagen-concern waartoe Audi behoort, aangegeven in een interview Auto Motor und Sport (AMS). De kopman gaat binnen enkele weken hoogstpersoonlijk een testrit maken in een van de prototypes om zijn mening over de combinatie van kleine motor en grote limousine te geven.

Naast de viercilinder, die over een turbo zal beschikken, wordt de A8 leverbaar met de motoren zoals we die nu kennen, echter licht aangepast. Een primeur voor het merk is de achttraps S-tronic. De aandrijflijnen zullen een lichtere A8 moeten voortbewegen. Ondanks dat de auto reeds uit aluminium is vervaardigd, zal het wagengewicht verder dalen. Mede door de toepassing van lichtere remmen, wielen en assen.

Audi zal de derde generatie A8 zoals het er nu naar uitziet op de autoshow in Frankfurt (IAA) lanceren. De vierdeurs sedan komt er in zowel een korte als lange uitvoering, al bericht AMS dat de nieuweling er voortaan alleen als lange uitvoering komt. De woordvoerder van de fabriek zet daar vraagtekens bij, aangezien het overgrote deel van de kopers de korte variant kiest.

Wij denken zeker dat ie weer in de korte en in de L uitvoering komt.

Bron: Auto Telegraaf

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen