Zoek

Audi zet in op downsizing

Audi wil vanwege de hogere brandstofprijzen en de hogere milieueisen bij de motoren en de modellen, een tandje lager schakelen.
Volgens Audi Chef Rupert Stadler is het zelfs mogelijk dat voor de Audi A8 motoren worden ingezet met een kleinere cilinderinhoud. Maar ook de auto’s zelf zullen kleiner worden.

Zo is het bij de Audi Q7 tot de Audi Q5 gekomen en is een verdere uitbreiding naar beneden, een kwestie van tijd.

Nieuwe Audi A2

Naar verwachting komt de nieuwe Audi A2 in de nabije jaren. Deze Audi heeft dankzij zijn lage gewicht zeer lage verbruikswaarden. Vandaag de dag zou de verkoop van de oude of de nieuwe Audi A2 enorme hoogtepunten kennen. Audi’s met materialen gebouwd als aluminium, magnesium en kunststof verbindingen hebben de toekomst.

Volgens Stadler wordt 2009 een heel zwaar jaar voor Audi. “De wereldwijde afzet van auto’s zal waarschijnlijk dalen. Hierdoor zal de markt in de Verenigde Staten zeker klappen krijgen te verwerken, hoewel Audi daar tot voor kort, zeer goede resultaten heeft geboekt.
Als gevolg van de huidige wereldwijde ontwikkelingen heeft een eigen fabriek in de VS vooralsnog geen prioriteit.”

Volkswagen wil zoals bekend, vanaf 2011 in Chattanooga (Tennessee) in de eigen fabriek gaan produceren. Deze capaciteit zou Audi ook kunnen benutten.
Stadler kijkt sceptisch naar de mogelijke overheidssteun voor Opel in Duitsland. “Deze steun zou de concurrente vervalsen en de spelregels van de markt kan men niet ongestraft omzeilen. De eventuele financiële hulp voor handelaren en toeleverbedrijven moet bespreekbaar zijn. In enkele gavellen moet daarover worden gediscussieerd. Maar wij moeten er bovenal voor zorgen dat de klant weer naar de dealer gaat.”
Of dat lukt met een eventuele verlaging van de BTW in Duitsland, blijft nog de vraag.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen