Zoek

Audi R8 LMS: de eerste is afgeleverd


“In de toekomst zal ons nieuwe Customer Sport Program, Audi’s derde zakenveld zijn naast de fabrieksprogramma’s in het DTM en in sport prototypen,” verklaart Hoofd Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich. 2009 is een test- en ontwikkelingsjaar waarin wij ons ten doel gesteld hebben zoveel mogelijk ervaringen op te doen met de Audi R8 LMS.

Wij zijn blij dit met teams te kunnen doen die ons zeer goed bekend zijn, en waarmee al een solide partnerschap door de jaren is ontstaan. De overige elf auto’s zullen volgende week aan de klanten worden geleverd.”

Audi Sport Italië gaat door in het Italiaanse GT-kampioenschap met een nieuw speeltje, terwijl Oreca de strijd met Lamborghini aangaat in het Franse GT-kampioenschap. Abt Sportsline, Argo Racing, Phoenix Racing en Team Rosberg zullen met hun R8’s deelnemen in de ADAC GT Masters, en geven zo een enorme mogelijkheid op het Duitse kampioenschap.

Team Rosberg zal ook deelnemen in het FIA GT3 kampioenschap, Phoenix Racing doet eveneens mee in de FIA GT3, het Belgische GT kampioenschap en het BF Goodrich Langeafstandskampioenschap. Voor de races op de Nordschleife, inclusief de 24u van Nürburgring, heeft Audi Sport een speciale lange afstanden versie van de nieuwe klanten auto.

De eerste race acties voor de Audi R8 LMS zijn in het paasweekend, als de ADAC GT Masters en het Franse GT kampioenschap met hun raceseizoen 2009 starten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen