AudiBlog.nl

Audi wereldwijd koploper met vierwielaandrijving in het premium-segment [persbericht]

AU090804_large

• Versterking marktpositie met Audi Q3 en introductie Q5 in China
• Audi Q5 wereldwijd succesvolste SUV in zijn klasse
• Ook in Nederland marktleider met quattro aandrijving in premium-segment

Geen enkele premiumfabrikant maakt en verkoopt wereldwijd meer auto’s met vierwielaandrijving dan Audi. Dat blijkt uit recente cijfers van het “Verband der Deutschen Automobilindustrie” (VDA). Van januari tot en met augustus dit jaar produceerde Audi zo’n 190.500 auto’s met vierwielaandrijving. Dat komt neer op ongeveer een derde van alle geproduceerde Audi’s. Ook in Nederland is Audi marktleider als het gaat om vierwielaandrijving in het premium-segment. Circa een vijfde van alle in Nederland afgeleverde Audi’s is voorzien van ‘quattro’-aandrijving. De nieuwe Audi Q5 is wereldwijd de succesvolste SUV in zijn klasse. Van dit model werden er in de eerste acht maanden van dit jaar in totaal zo’n 63.100 verkocht.

Q5080094_large

Audi streeft ernaar om zijn positie op het gebied van vierwielaandrijving ook in de toekomst verder te verbeteren. Sinds begin oktober wordt de Audi Q5 niet alleen in het Duitse Ingolstadt, maar ook in de fabriek in Changchun in China gebouwd. Daarmee wil Audi zijn toonaangevende rol op de Chinese markt verstevigen. Volgens voorspellingen wordt China dit jaar de grootste afzetmarkt voor auto’s ter wereld.

Audi Q3 als uitbreiding van de SUV-familie vanaf 2011

In 2011 wordt de Audi-SUV-familie uitgebreid met de nieuwe Q3, waarvan Audi hoge verwachtingen heeft. Met de Audi e-tron, die recentelijk tijdens de IAA in Frankfurt werd gepresenteerd, heeft Audi ook een studiemodel voor een sportwagen met elektromotor die is voorzien van vierwielaandrijving. De ‘quattro’-vierwielaandrijving is een wezenlijk bestanddeel van het modeloffensief van Audi. Daarbij verovert Audi succesvol nieuwe marktsegmenten, zoals blijkt uit de geslaagde start van de Audi Q5.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws