AudiBlog.nl

Rijtest: Audi A5 Cabriolet 2.7 TDI Multitronic

Audi_A5_Cabrio_Rijtest

De Audi A5 is waarschijnlijk de mooiste coupé van het moment, de A5 Cabrio gaat op hetzelfde elan verder en is misschien nog adembenemender.

Het lijnenspel van ontwerper Walter Da Silva laat niemand onberoerd, het leek dan ook niet meer dan logisch dat na de A5 Coupé ook de A5 Cabrio qua looks de concurrentie zou overtreffen. De A5 Cabrio is eigenlijk de opvolger van de A4 Cabrio, van de A4 wordt in Ingolstadt geen dakloze variant meer gemaakt. Dat is niets meer dan een slimme marketingtruc van Audi om hun cabriomodel nog hoger in de markt te kunnen positioneren. Met de merkbaar goedkopere A3 Cabrio in het gamma is er nu voor elk budget een cabrio in het Audi-gamma.

Audi_A5_Cabrio_Rijtest_1

Lees verder dit test verslag van de Audi A5 cabrio op GroenLicht.be

Let op de Nederlandes uitvoering kan iets afwijken, vraag de dealer naar de specs.


Gerelateerd nieuws

5 reacties

 1. Johan says:

  Beste Audiblog,

  Mijn schoonzus heeft een week of drie geleden een nieuwe Q7 besteld en voor haar verjaardag zou ik haar graag iets willen geven voor de auto. Op een tweedehands-auto site zag ik laatst bij een Q7 een afstandsbediening die kon worden gebruikt om het MMI te bedienen (met de draai-/drukknop, keuzeknopjes, etc.)

  Weet u toevallig of dit een accessoire is (en dat ik het dus bij een dealer kan kopen) of dat het een fabrieksoptie is (en dat ik het dus niet kan kopen) en of het geschikt is voor de nieuwe Q7 met MMI Navigatie Plus? Ook de prijs zou ik graag willen weten.

  Groeten, Johan

  P.S. Mooie A5, jullie hebben gelijk: de mooiste cabrio op dit moment!

 2. Audiblog says:

  Beste Johan,

  Ik weet dat er voor een A8 wel een afstandbediening is maar voor de Q7? Geen idee eigenlijk. Ik zou nee moeten zeggen. Maar ook even gekeken bij Audi zelf, amar geen antwoordt gevonden hierover. Wat was het? Want MMI G3 is totaal anders dan de vorige generatie.

  Succes.

  Mvrgr AudiBlog

 3. Johan says:

  Tja, niets aan te doen. Ik ga wel een keer langs bij de dealer, toch erg bedankt.
  De afstandsbediening had ter informatie net zo’n draai-/drukknop als het MMI met daar omheen de vier ‘hoek’-toetsen. Ook de volumeregelaar-/in- en uitschakel knop zat erop, net als de keuzetoetsen (alhoewel er een ontbrak, volgens mij degene met CAR).
  Zou u mij tevens willen uitleggen wat het verschil (+ voor- en nadelen) is tussen de verschillende generaties van MMI (i.v.m. de eventuele aanschaf van een jonggebruikte A6 Avant, want de ongefacelifte heeft een verouderde versie, nietwaar?)?

  Groeten, Johan

 4. Audiblog says:

  Ik weet dat het bestaat, maar ik heb het alleen nog maar bij een A8 gezien.

  De nieuwe generatie met de facelift heeft Harddisk met 3d weergave, en DVD muziek en video afspeel mogelijkheid, erg mooi systeem en de ander de MMI Navigatie op DVD rom basis en kleiner scherm ( resolutie). Biede met SD card lezer waar 2 stuks sd card in kunnen 32gb per kaartje. Voor de facelift had je cd rom navigatie ( niet aan te bevelen) en MMi Navigatie op DVD rom, groot kleur scherm en goede werkzaamheid, met cd wisselaar gecombineert. Net even iets minder dan het nieuwste Harddisk systeem. Maar als men voor een occassion gaat kies dan voor de DVD met kleuren scherm.

 5. Johan says:

  Dank u wel voor de informatie over het MMI, nu zou ik alleen nog willen weten of de afstandsbediening voor de A8 een fabrieksoptie is of dat het een accessoire is die ik dus eventueel (als het ook voor de Q7 beschikbaar is) bij de Audi-dealer kan kopen. Alvast bedankt!

  Groeten, Johan

Je kunt op dit moment niet reageren.