Design volgens Bentley: Donckerwolke nieuwe designchef, Bentley Suite in het St Regis Hotel in New York

 

 

Bentley heeft Luc Donckerwolke benoemd tot nieuwe Director of Design. Hij volgt Dirk van Braeckel op, die naar Volkswagen Group Design vertrekt. Ander design-nieuws: het prestigieuze St Regis Hotel in New York heeft nu een echte Bentley Suite, inclusief een Bentley Mulsanne voor het vervoer van gasten.

 

Het prestigieuze vijfsterren hotel St Regis in New York biedt met onmiddellijke ingang de zeer exclusieve Bentley Suite aan, een zogenaamde thema-suite die past bij onder meer de Dior- en de Tiffany-suites. De Bentley Suite omvat een foyer, een riante slaapkamer, een badkamer, een Champagnebar en een zeer luxueuze eetkamer. Het uitzicht is uniek door de ramen van vloer tot plafond.

Het complete interieur ademt de typische Bentley-stijl. Dat komt door het gebruik van luxueuze materialen als leder, hout en aluminium. Ook details als de Breitling-klokken en het diamant-stikpatroon van het leder zijn duidelijke verwijzingen naar Bentley. Gasten die gebruik maken van de suite, kunnen gratis beschikken over een andere aanwinst van het hotel: een Bentley Mulsanne met chauffeur. Deze Mulsanne is speciaal aangepast aan de wensen van het St Regis. Zo is hij uitgevoerd met een Champagnekoeler en kristallen flûtes. Het St Regis-logo is terug te vinden op de hoofdsteunen en de dorpelbescherming.

 

Bentley Design onder regie van Donckerwolke

De Belg Luc Donckerwolke is per direct de nieuwe designdirecteur van Bentley. Donckerwolke begon zijn carrière in 1992 als exterieurdesigner bij Audi. Daarna werkte hij voor verschillende merken van de Volkswagen Groep. Bij Lamborghini was hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwerp van de Murciélago en de Gallardo – auto’s die beide belangrijke prijzen voor hun design hebben gekregen. Walter de’Silva, hoofd van Volkswagen Group Design over de benoeming: “Luc Donckerwolke brengt een ware weelde aan designtalent naar Bentley. Bovendien beschikt hij over een ruime ervaring en dat maakt hem de ideale man om de toekomstige designtaal van het merk te bepalen. Dit is van groot belang aangezien Bentley grootse plannen voor nieuwe modellen heeft.”

 

Bentley Nederland

 

Gerelateerde artikelen