Drie Continental winterbanden met vier sterren in ANWB Winterbandentest

Enige bandenmerk met hoogste score in elke testcategorie

 

Continental heeft bij de traditionele ANWB Winterbandentest als enige bandenfabrikant in alle drie categorieën een score van vier sterren behaald. Daarmee is Continental dé winnaar van de test waarbij winterbanden in drie verschillende maten werden beproefd. Zowel de ContiWinterContact™ TS 800, de ContiCrossContact™ Winter en de nieuwe ContiWinterContact™ TS 850 zijn volgens de ANWB ‘Goed en Zeer aan te raden.’

 

 

De ANWB voerde zijn winterbandentest samen met Europese zusterorganisaties uit in drie categorieën: voor kleinere middenklassers werden winterbanden in de maat 165/70 R 14 T getest, voor grotere middenklassers werden 205/55 R 16 H-banden gebruikt en voor compacte SUV’s 215/65 R 16 T-banden. Los van de individuele prestaties concludeerde de ANWB dat ‘de gemiddelde kwaliteit van winterbanden toeneemt’ en dat ‘hiermee een trend die enkele jaren geleden is ingezet ook doorzet.” Voor de test koopt de ANWB de banden anoniem bij bandenhandelaars – 30 stuks per geteste band.

Winterbanden voor kleine middenklassers

In de categorie ‘kleine middenklassers’ werden vijftien winterbanden in de maat 165/70 R 14 T getest. De Continental-band die de ANWB kocht, was de ContiWinterContact™ TS 800. Deze band behaalde in de test de hoogste score van 4 sterren. Het eindoordeel luidt dan ook: ‘Goed en zeer aan te raden’. In het testrapport noteert de ANWB: “Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante criteria. Beste score uit de test op sneeuw.”

 

Nieuwe ContiWinterContact™ TS 850 wederom testwinnaar

In de categorie grotere middenklassers kochten de ANWB en de Europese zusterorganisaties winterbanden van zestien merken in de maat 205/55 R 16 H, waaronder de nieuwe ContiWinterContact™ TS 850. Deze band was met vier sterren testwinnaar en dus ook ‘Goed en zeer aan te raden’. De ANWB roemt de goed op elkaar afgestemde eigenschappen, de goede tot zeer goede scores op veiligheidsrelevante criteria én de beste score bij de slijtagetest. De ContiWinterContact™ TS 850 was eerder al testwinnaar bij de winterbandentest van het Duitse vakblad Auto Zeitung.

 

Ook vier sterren voor ContiCrossContact™ Winter

In de test van SUV-banden in de maat 215/65 R 16 T was de ContiCrossContact™ Winter goed voor de hoogst behaalde score: vier sterren. Ook deze band komt als ‘Goed en zeer aan te raden’ uit ANWB-winterbandentest. Het eindoordeel: “Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante criteria. Band met ietsjes hogere slijtage dan de andere, maar deze bandenmaat (voor kleine SUV’s) heeft sowieso wat meer profieldiepte dan standaard bandenmaten. Hierdoor ligt ook de laagste levensduur in kilometers relatief hoog. In absolute zin is de slijtvastheid dus volkomen toereikend.”

 

Winterbanden en het nieuwe bandenlabel

Ook winterbanden moeten per 1 november aanstaande verplicht worden voorzien van het nieuwe EU-bandenlabel. Continental is van mening dat dit label voor winterbanden geen zinvolle aanschafhulp is omdat het label zich niet richt op relevante (winter)criteria. Ook Auto Zeitung wees daarop in zijn winterbandentest. Het Duitse autotijdschrift scheef daarbij het volgende: “Het nieuwe bandenlabel zegt niets over de wintereigenschappen van een band en is derhalve slechts een vage oriënteringshulp. Echte bandentests met een veelvoud aan testcriteria kunnen niet door een ‘sticker’ worden vervangen.”

Meer informatie  www.conti.nl

Gerelateerde artikelen