Parijs 2012: breedste Bentley-gamma ooit op een autotentoonstelling

 

Op de Parijse autotentoonstelling die zojuist van start is gegaan en nog duurt tot en met 14 oktober duurt, toont Bentley een ongekend brede line-up. Echte showstoppers zijn de Continental GT3-raceauto en de nieuwe Continental GT Speed. Ook is er veel aandacht voor technologische verfijningen, nieuwe multimediamogelijkheden en de invulling van individuele wensen. De complete Bentley-lijn is tot en met 14 oktober in Parijs te zien

De Bentley Continental GT3 is gebaseerd op de Continental GT Speed. De bolide wordt ontwikkeld om te voldoen aan de FIA GT3-reglementen waardoor hij ingezet kan worden bij een breed scala aan races waaronder 24-uurs-races. De Continental GT3 heeft de verplichte achterwielaandrijving en een indrukwekkend aero-package. Typische Bentley-kwaliteiten als duurzaamheid en stabiliteit zijn ‘ingebakken’. Het racedebuut staat voor eind 2013 gepland.

 

Snelste Bentley voor straatgebruik ooit: Continental GT Speed

De Continental GT Speed is dankzij een 625 pk sterke W12-krachtbron de snelste Bentley voor weggebruik ooit. Deze motor is gekoppeld aan een nieuwe, achttraps ‘close-ratio’ automatische transmissie. Deze wordt nu ook standaard geleverd op de Continental W12 GT- en GTC-modellen. De Continental GT Speed sprint in 4,2 seconden van 0-100 km/h en is goed voor een topsnelheid van 330 km/h. Hij is standaard uitgevoerd met de Mulliner Driving Specification met onder meer een voorbumper met splitter, diffuser achter en 21-inch lichtmetalen wielen. Eyecatchers in het interieur zijn in diamantpatroon gestikt leder en aluminium afwerking van dashboard en middenconsole. Als een van de weinige supercars is de Continental GT Speed onder alle (weers)omstandigheden in te zetten.

 

De nieuwe Continental GT/GTC V8

Ook de nieuwe Continental V8-modellen staan in Parijs volop in de spotlights. De Coupé (GT) en de Convertible (GTC) zijn leverbaar met deze compleet nieuwe, 500 pk sterke V8. Deze zorgt voor topprestaties (‘0-100’ in 4,6 s; topsnelheid 303 km/h) en is mede dankzij cilinderuitschakeling bij deellast ook zeer efficiënt. De actieradius met een volle tank bedraagt bijvoorbeeld 800 km.

 

De Mulsanne: verfijning ten top

De Bentley Mulsanne is misschien wel de ultieme limousine. Hij is mede door intensief handwerk uitermate elegant en comfortabel. In Parijs toont Bentley de Mulsanne in Mulliner Driving Specification waarbij het sportieve karakter sterker wordt aangezet. In de MBS-uitvoering staat de bestuurder centraal. Specifieke kenmerken zijn een sportieve afstemming van onderstel en stuurinrichting. Ook is de MDS-uitvoering herkenbaar aan de 21-inch lichtmetalen wielen en lederen interieurbekleding in diamantmotief.

 

Mulsanne met Executive Interior: connectiviteit van topklasse

De Mulsanne met Executive Interior biedt de functionaliteit van een modern kantoor. In Parijs toont Bentley de iPad-versie met twee elektrische bediende schrijftafeltjes en twee iPads met een draadloos toetsenbord. De iPads komen tevoorschijn na een druk op de knop. Er is ook een Theatre-versie beschikbaar. Deze is uitgevoerd met een 15,6-inch HD LED-kleurenscherm en in de voorste hoofdsteunen geïntegreerde 8-inch schermen voor TV en DVD. In de bagageruimte is een Apple-computer ondergebracht.

 

De Continental Flying Spur

De 560 pk sterke Flying Spur die in Parijs wordt getoond, behoort samen met de Flying Spur Speed (topsnelheid 322 km/h) tot de meest succesvolle vierdeurs Bentley-modellen ooit. Deze twee uitermate verfijnde en luxueuze modellen hebben een nieuwe generatie klanten aangetrokken, niet alleen in traditionele markten (VS, Midden Oosten en Groot Brittannië), maak ook op ‘nieuwe’ markten als China en Rusland.

 

Bentley Nederland

 

Gerelateerde artikelen