AudiBlog.nl

7 Tips voor het verzekeren van een exclusieve auto

Een exclusieve auto prikkelt de zintuigen en zorgt voor een uniek gevoel op het asfalt. Je geniet optimaal van je Audi met een goede verzekering voor jouw exclusieve auto. Hierbij 7 tips voor het verzekeren van een exclusieve auto:

Tip 1: Voorzie je exclusieve auto van het nieuwste alarmsysteem
Een exclusieve auto heeft een klasse 5 alarmsysteem nodig. Dit houdt in dat het alarmsysteem niet alleen is voorzien van een startonderbreker, hellingdetective en voertuigvolgsysteem, maar ook een directe verbinding met de alarmcentrale. De meeste verzekeraars verzekeren exclusieve auto’s alleen onder deze conditie.

Tip 2: Exclusieve tweedehandsauto? Vraag om alarm-certificaten
Luxe auto’s zijn gewild op de tweedehandsmarkt. Bij de aankoop vraag je om de bijbehorende alarm-certificaten. De verzekering vraagt erom en keert bij diefstal alleen uit als er alarm-certificaten beschikbaar zijn. Vergeet niet om deze certificaten altijd na drie jaar te laten verlengen.
Tip 3: Let op de voorwaarden en kleine lettertjes
De polisvoorwaarden bij dealerpolissen kunnen afwijken. Let op dat je bij totaalverlies niet verplicht wordt de schadepenningen te besteden bij de dealer. Deze ‘kleine lettertjes’ zijn bij www.beterverzekeren.nl niet aan de orde.

Bij Beterverzekeren heb je geen ‘merkaankoop verplichting’. Is er onverhoopt sprake van totaalverlies van jouw exclusieve auto? Dan ben je bij Beterverzekeren volkomen vrij om je volgende auto waar dan ook aan te schaffen.

Tip 4: Sportwagen verzekering
Een sportwagen verzekering is een aparte tak van sport. Vaak is er tot een bepaalde waarde de mogelijkheid van een vaste premie, er volgt dan bij een schuldschade geen premiestijging. Ook wordt er vaak geen B/M verklaring gevraagd, slechts een verklaring dat je de afgelopen 5 jaar schadevrij hebt gereden. Klassieke sportwagens worden meestal op basis van de taxatiewaarde verzekerd.
Tip 5: Duurder dan € 75.000? Let op de kleintjes
Veel bezitters van een exclusieve auto met een waarde boven de € 75.000 worden geconfronteerd met een veel te dure autoverzekering. De gedachte hierachter is ‘bij een exclusieve auto hoort een exclusief prijskaartje’. Dat is bij ons niet nodig. Laat je goed adviseren over de beste verhouding tussen prijs en dekking, Beter Verzekeren biedt de beste voorwaarden in combinatie met een nette prijs.
Tip 6: Klassiekerverzekering
Elke klassieker is een unicum en daar hoort een bijzondere verzekering bij. Het bouwjaar en de getaxeerde waarde zijn in eerste instantie de enige 2 criteria. Bij de verzekering van een klassieker als exclusieve auto is de taxatiewaarde 3 jaar geldig, inclusief 10% overdekking. Clubtaxaties worden erkend. Daarnaast is standaard en speciale rechtsbijstandverzekering voor klassiekers opgenomen in de dekking.

Tip 7: Totaalpakket
Heb je meerdere (luxe) auto’s, met polissen bij verschillende verzekeraars? Het is altijd de moeite waard om polissen bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Niet alleen ontvang je dan vaak korting, maar heb je altijd direct overzicht over voorwaarden en schadeafhandeling.

Conclusie
Laat je adviseren, het verzekeren van een exclusieve auto is vaak maatwerk. Afhankelijk van het type, de leeftijd en de waarde van jouw exclusieve voertuig, kunnen er aanvullende eisen worden gesteld. Denk hierbij aan de stalling of aan het soort alarmsysteem. Wil je er zeker van zijn dat jouw exclusieve auto top verzekerd is, dan is een adviesgesprek zeker de moeite waard. Wij helpen je hier graag bij!

Dit artikel is geschreven door Beter Verzekeren; wij verzekeren particulieren en bedrijven. Heb jij een Audi bedrijfswagen? Ook dan zit je bij ons op de juiste plek.

Bereken nu direct jouw autoverzekering in onze rekenmodule.


Gerelateerd nieuws