AudiBlog.nl

Marathonprestatie van Porsche tijdens #SuperSebring

Porsche staat van 13 tot en met 16 maart voor de sportieve uitdaging om vier concurrerende GT-teams tijdens twee langeafstandsraces in Sebring (VS) te begeleiden. Twee 510 pk sterke Porsches 911 RSR racen meer dan 1.000 mijl in de zesde ronde van het World Sportscar Championship WEC. Daarnaast gaan twee identieke Porsches op puntenjacht tijdens de 12-uursrace van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op hetzelfde circuit. Het raceweekend #SuperSebring vereist een grote hoeveelheid personeel en logistieke inspanningen voor Porsche – vergelijkbaar met de grootste GT-inzet van Porsche ooit tijdens Le Mans 2018.

Het Sebring-weekend betekent een enorme inspanning voor Porsche Motorsport. “We moeten ons WEC WK-team, inclusief de auto’s en al het materiaal, over de Atlantische Oceaan transporteren. Dat alleen al is een logistieke uitdaging,” verklaart Fritz Enzinger, chef van Porsche Motorsport. “Bovendien neemt ons IMSA-team in hetzelfde weekend op hetzelfde circuit deel; twee teams met ieder twee auto’s moeten twee zeer belangrijke endurance-races met succes voltooien. Ook dat is een uitdaging.” Het Sebring raceweekend dient tegelijkertijd als voorbereiding op de 24 uur van Le Mans 2019, waar Porsche opnieuw met vier fabrieksauto’s gaat concurreren met vijf andere fabrikanten in de zwaar bevochten GTE Pro-categorie.

Porsche staat van 13 tot en met 16 maart voor de sportieve uitdaging om vier concurrerende GT-teams tijdens twee langeafstandsraces in Sebring (VS) te begeleiden. Twee 510 pk sterke Porsches 911 RSR racen meer dan 1.000 mijl in de zesde ronde van het World Sportscar Championship WEC. Daarnaast gaan twee identieke Porsches op puntenjacht tijdens de 12-uursrace van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op hetzelfde circuit. Het raceweekend #SuperSebring vereist een grote hoeveelheid personeel en logistieke inspanningen voor Porsche – vergelijkbaar met de grootste GT-inzet van Porsche ooit tijdens Le Mans 2018.

Het Sebring-weekend betekent een enorme inspanning voor Porsche Motorsport. “We moeten ons WEC WK-team, inclusief de auto’s en al het materiaal, over de Atlantische Oceaan transporteren. Dat alleen al is een logistieke uitdaging,” verklaart Fritz Enzinger, chef van Porsche Motorsport. “Bovendien neemt ons IMSA-team in hetzelfde weekend op hetzelfde circuit deel; twee teams met ieder twee auto’s moeten twee zeer belangrijke endurance-races met succes voltooien. Ook dat is een uitdaging.” Het Sebring raceweekend dient tegelijkertijd als voorbereiding op de 24 uur van Le Mans 2019, waar Porsche opnieuw met vier fabrieksauto’s gaat concurreren met vijf andere fabrikanten in de zwaar bevochten GTE Pro-categorie.


Gerelateerd nieuws