Zoek

Audi e-tron S Audi e-tron S Sportback

De twee nieuwe e-tron S-modellen zijn beide voorzien van liefst drie elektromotoren – twee op de achteras en één op de vooras – met een gezamenlijk vermogen en koppel van respectievelijk 370 kW (503 pk) en 973 Newtonmeter. De combinatie van elektrische vierwielaandrijving en elektrische torque vectoring brengt de sportiviteit van Audi’s S-modellen naar een compleet nieuw level.

De twee elektrisch aangedreven Audi e-tron S-modellen zijn vanaf medio september in Nederland te bestellen en staan vanaf oktober bij de dealers. 

Direct herkenbaar

De Audi e-tron S en e-tron S Sportback zijn uiterlijk direct herkenbaar. De voor- en achterbumpers zijn een stuk forser geworden, terwijl de diffuser onder de achterbumper zich nu bijna over de gehele breedte van de auto uitstrekt. Het feit dat de wielkasten aan beide zijden 23 millimeter breder zijn geworden, geeft de auto een zeer krachtig voorkomen. Zilverkleurige accenten ronden het design voor en achter af en zijn net als de aluminium buitenspiegelbehuizing herkenbare, exclusieve S-details.

Focus op sportiviteit

De grote hoogvoltageaccu maakt een uitgebalanceerde gewichtsverdeling tussen de twee assen mogelijk en is ten opzichte van de drie elektromotoren laag in de auto gemonteerd. Die constructie verlaagt het zwaartepunt van de e-tron S, met grote voordelen op het gebied van handling als resultaat. Progressieve besturing versterkt de sportieve eigenschappen van de S-modellen, net als het speciale sportonderstel. Het Audi drive select handlingsysteem biedt een keuze uit zeven verschillende rijstanden en reguleert bovendien de adaptieve luchtvering sport, die de hoogte van de carrosserie over een afstand van 76 mm varieert. 

De elektrische e-tron S-modellen staan standaard op 20 inch lichtmetalen velgen met 285 mm brede banden. 21 exemplaren zijn optioneel beschikbaar, later gevolgd door nog grotere 22 inch velgen. Vóór zijn vaste remklauwen met elk zes zuigers boven de grote remschijven gemonteerd. Standaard zijn die laatste zwart, inclusief het S-embleem. Desgewenst kunnen ze ook worden uitgevoerd in fel oranje met het e-tron-logo.

Static photo Color: Daytona gray

Geavanceerde aerodynamica

Naast de optionele virtual mirrors zijn het met name de innovatieve, gepatenteerde wielkasten die een belangrijke bijdrage leveren aan de indrukwekkende aerodynamica van de Audi e-tron S-modellen. Ze vormen een oplossing voor het doorgaans natuurlijke conflict tussen een optimale aerodynamica en sportieve looks, en zijn mede verantwoordelijk voor een zeer lage luchtweerstandswaarde van slechts 0,26 voor de e-tron S Sportback (0,28 voor de e-tron S). Nog zo’n aerodynamische highlight zijn de aanstuurbare luchtinlaten voor de koeling van de voorste remmen. Die inlaten blijven zoveel mogelijk gesloten, zodat de lucht optimaal en nagenoeg zonder turbulentie over de motorkap stroomt, en worden pas geopend wanneer dat nodig is. 

Elke e-tron S heeft standaard een warmtepomp, als onderdeel van het warmtemanagementpakket van de auto. Deze pomp onttrekt warmte-energie uit de afvalwarmte van de aandrijflijncomponenten, en benut deze maximaal om de actieradius van de auto tot zelfs tien procent te vergroten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen