Hoe voorkom je sterretjes in je ruit?

Sterretjes in je ruit voorkomen doe je zo

Hoe voorkom je sterretjes in je ruit?

Wil je sterretjes in je ruit voorkomen? Als je een sterretje in je ruit hebt, is dit vaak een pechgeval en is het zeker aan te raden om Glasgarage in te zetten om de schade te verhelpen. Echter kun je sterretjes in je ruit wel voorkomen. Wij zochten uit op welke manieren je ervoor kunt zorgen dat je niet snel te maken hebt met een sterretje in je ruit en hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek hoe je de kans op ruitschade zoveel mogelijk kunt verkleinen.

Houd voldoende afstand tot je voorganger

Een barst in je voorruit kan ontstaan als je niet voldoende afstand tot de auto voor je hebt. Daarom is het zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat je voldoende afstand tot je voorligger hebt. Dit geldt voor iedere soort auto. De banden van je voorligger kunnen namelijk steentjes van de weg oppikken, waarna deze naar achteren geworpen kunnen worden om zo een sterretje in je voorruit te maken. Ook kunnen er sneller ongelukken ontstaan door onvoldoende afstand te bewaren.

Rijd niet achter grote vrachtauto’s

Voorkom het rijden achter grote vrachtauto’s zoveel mogelijk. Het is namelijk zo dat niet alle vrachtwagens en aanhangwagens goed afgedekt zijn. Door zo min mogelijk achter een vrachtauto te rijden, zorg je ervoor dat de kans zo klein mogelijk is dat je iets op je voorruit zal krijgen.

Werkzaamheden? Verminder je tempo

Is er sprake van wegwerkzaamheden op de weg waar je rijdt? Houd er dan rekening mee dat er meer losliggende steentjes op de weg liggen. Deze steentjes kunnen eenvoudig tegen jouw voorruit aan komen. Zorg er dan ook voor dat je de aangepaste rijsnelheid hanteert. Zo voorkom je dat steentjes opspatten en zorgen voor ruitschade zoals sterretjes.

Zorg dat je ruiten niet met grote temperatuurverschillen te maken krijgen

Het is daarnaast heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je ruiten niet te maken krijgen met grote temperatuurverschillen. Gebruik nooit kokend water om je autoruiten mee te ontdooien. Als er sprake is van een grote wisseling in temperatuur, dan kan dit niet alleen zorgen voor sterretjes in je ruit, maar ook grotere barsten veroorzaken. Maak altijd gebruik van speciale ruitontdooier of een krabber.

Ga aan de slag met onze tips en beperk het risico van sterretjes in je voorruit aanzienlijk. Wij wensen je veel succes met onze tips.

Gerelateerde artikelen