Haal het maximale uit je Audi met een extra rijbewijs

Het liefst ga je iedere dag op pad met je Audi! Pak de auto naar het werk, gebruik je Audi voor een bezoek aan familie of maak in het weekend een mooie rondrit door de regio. De auto brengt je naar de mooiste plekjes in Nederland. Om nog meer uit je auto te kunnen halen, kan het de overweging waard zijn om je aanhanger rijbewijs te behalen. Rijlessen voor dit rijbewijs, welke ook wel je BE rijbewijs genoemd wordt, worden bij verschillende Nederlandse rijscholen aangeboden. Dat geldt overigens niet alleen voor je BE rijbewijs. Er zijn nog veel meer rijbewijzen die je zou kunnen halen. Denk bijvoorbeeld ook aan je vrachtwagenrijbewijs om zelf een compacte vrachtwagen te mogen besturen, het rijbewijs voor het rijden op een scooter of het rijbewijs voor het rijden op een motor. Welke van deze aanvullende rijbewijzen zou jij nog willen halen?

Aan de slag met het halen van je aanhanger rijbewijs

Aanhanger rijbewijs

Tijd om aan de slag te gaan met het halen van je aanhanger rijbewijs; onder meer een rijschool in Arnhem biedt je de rijlessen voor dit rijbewijs aan. Het fijne van dit BE rijbewijs zit in het feit, dat je het rijbewijs in één dag kunt halen. Het is dus niet te vergelijken met het aantal rijlessen wat je hebt moeten volgen om je Audi te mogen gebruiken op de openbare weg. Met het BE rijbewijs staat het je vrij een langere, zwaardere aanhanger achter je Audi te hangen. Daarbij mag je er een grote caravan of boottrailer mee gebruiken. Handig, wanneer je in de zomer regelmatig met de boot naar een plas in de buurt rijdt.

Noodzaak van je BE rijbewijs

Met het reguliere autorijbewijs staat het je vrij een aanhanger met een maximum toelaatbare massa van 750 kilogram mee te nemen achter je auto. Gaat het om een aanhanger met een maximum toelaatbare massa van boven de 750 kilogram, dan heb je een BE rijbewijs nodig. Om examen te mogen doen voor dit aanvullende rijbewijs moet je minimaal 18 jaar oud zijn en logischerwijs rijbewijs B bezitten.

Voordelen van een aanvullend rijbewijs

Met een aanvullend rijbewijs, zoals het BE rijbewijs, haal je niet alleen meer uit je Audi. Het biedt verschillende andere voordelen. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat je in de toekomst mogelijk makkelijker een nieuwe baan vindt. Werkgevers in de bouw en in de hoveniersbranche hebben baat bij medewerkers met een dergelijk aanvullend rijbewijs. Het maakt dat je op verschillende plekken binnen de organisatie inzetbaar bent en vaak net wat meer kunt bieden dan andere sollicitanten. Ook in je eigen kennissenkring zal men blij zijn, dat je met een zwaardere aanhanger mag rijden als zij in huis of de tuin klussen.

Gerelateerde artikelen