Deze kleine accessoire maakt autorijden zó veel makkelijker

Deze kleine accessoire maakt autorijden zó veel makkelijker

Zonder zorgen kunnen genieten van lekkere muziek terwijl je op de weg zit. Nóg makkelijker handsfree bellen of navigeren met geluid. En dat allemaal zonder een ouderwetse kabel. Met een bluetooth FM transmitter wordt het geluidssignaal van je smartphone omgezet naar de FM-radio in je auto. Met behalve de gemakken is er nog een groot voordeel: het geluid dat door je auto gaat is helderder dan kristal.

Een bluetooth FM transmitter werkt heel simpel. Je sluit deze aan op de 12V of 24V aansluiting in je auto. Vervolgens stel je de FM transmitter en de autoradio af op dezelfde frequentie. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar is in werkelijkheid behoorlijk eenvoudig. Je houdt de frequentie knop ingedrukt tot de radiofrequentie op het LCD scherm begint te knipperen. Dan hoef je alleen nog maar de transmitter en autoradio op dezelfde frequentie af te stemmen en je smartphone met de bluetooth van de FM transmitter te verbinden. Et voilà, je kunt met alle gemak genieten van je favoriete muziek en zorgeloos handsfree bellen.

Nog meer gemakken

De meeste FM transmitters hebben een snellader, waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn dat je telefoon onderweg leeg raakt. En als je gebruikt wilt maken van navigatie, is het niet langer nodig om de plaats van bestemming in te tikken. De spraakbediening is niet alleen sneller, maar ook een stuk veiliger. Immers, je hebt je handen alleen nog nodig om te sturen en te schakelen.

Ga helemaal voor safe

Zoals gezegd ben je met een bluetooth FM transmitter al heel goed op weg op het gebied van veilig rijden. Voor de kers op de taart is het slim om een auto telefoonhouder te monteren in je auto. Dat scheelt je een hoop gedoe en bovendien vindt oom Agent (en je portemonnee) dit een stuk fijner. Een auto telefoonhouder is verder handig vanwege het feit dat je belangrijke informatie in een oogopslag ziet, zonder dat je je telefoon moet gaan bedienen.

Dit zijn de voordelen van een FM transmitter

Hierboven heb je al aardig wat positieve punten van een bluetooth FM transmitter kunnen ontdekken. Dit zijn de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Ingebouwde microfoon: ideaal om handsfree te bellen en de ingebouwde microfoon ondersteunt de spraakbediening en navigatie voor extra veiligheid.
  • Snellader: de meeste FM transmitters beschikken over een snellader, waardoor je onderweg nooit meer een lege telefoon hebt.
  • Geluid: het geluid is super en geeft je het idee dat je auto een ingebouwd bluetooth geluidssysteem bevat.
  • Simpele werking: hoewel het allemaal nogal geavanceerd kan klinken, werkt een FM transmitter heel eenvoudig en is de installatie zo mogelijk nog eenvoudiger.
  • Handsfree bellen: via één enkele druk op de knop kan je oproepen beantwoorden, of natuurlijk weigeren.

Een bluetooth FM transmitter is geschikt voor vrijwel iedere auto. Je hebt alleen een smartphone en een FM-radio nodig. Word jij de volgende die van optimaal geluid en optimale veiligheid geniet?

Gerelateerde artikelen