Zoek

5 tips bij het kopen van een Audi

Als echte Audi-fan hoef je niet lang na te denken over het merk auto dat je wilt kopen. Maar het kopen van een auto vereist toch nog wat enige voorbereiding. Het is niet de goedkoopste uitgave die je doet. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan de koop een aantal dingen goed uit te zoeken. Dan kun je met een goed gevoel in je prachtige Audi wegrijden! Maar, wat moet je dan uitzoeken? Dat hebben wij voor je op een rijtje gezet!

5 tips bij het kopen van een Audi

1.  Model kiezen

Het kiezen van een auto is een ingewikkeld proces. Als je een model Audi uitkiest, stel jezelf dan eerst de volgende vragen: Waarvoor ga ik de auto gebruiken? Past mijn gezin in de auto? Hoeveel tijd ga ik in de auto doorbrengen? Het is belangrijk om goed voor ogen te hebben hoe en waarvoor je de auto gaat gebruiken. Dat heeft invloed op het type model dat je het beste kan kiezen. Vervoer je vaak spullen? Of ga je regelmatig met het hele gezin op vakantie met de auto? Dan is het belangrijk om een model met veel bagageruimte te kiezen. Zit je vaak alleen in de auto? Dan heb je niet zoveel ruimte nodig. Spendeer je flink wat uurtjes in de auto? Kies dan voor een ruim en comfortabel model.

2.  Ga ik voor een benzine, hybride of elektrisch model?

Tegenwoordig geven steeds meer mensen de voorkeur aan elektrisch auto’s. Het is niet alleen beter voor het milieu, het is ook goed voor je portemonnee. Benzine wordt steeds duurder. Het is daarom niet altijd voordelig om voor een benzineauto te gaan. Als je een hybride of elektrische auto koopt, kom je wellicht in aanmerking voor subsidie van de overheid. Daarmee krijg je een deel van je aankoop vergoed. Een ander bijkomend voordeel bij elektrische of hybride auto’s, is het belastingvoordeel. Zo betaal je bij een hybride auto 50% motorrijtuigen belasting en bij een volledig elektrische auto geen. Wil je graag met de auto naar Spanje rijden? Dan is een elektrisch model minder interessant. Verdiep je in de verschillende autotypes en maak een goede keuze dat past bij jouw rijgedrag.

3.  De kleur van je Audi

Denk goed na over de kleur van je Audi. Wil je opvallen in jouw nieuwe auto? Kies dan voor kleuren als neon groen, geel, felblauw of rood. Ben je meer van de subtiele kleuren? Kies dan voor wit, zwart, grijs of zilver. Dit zijn de meest populaire kleuren bij de aanschaf van nieuwe auto’s. Een witte auto blijft koeler in de zomer, maar wordt wel sneller vies. Wil je het liefst zo min mogelijk naar de carwash gaan? Kies dan voor een donkergrijze kleur.

4.  Financiering

Voordat je een auto gaat kopen, is het belangrijk om eerst naar je financiering te kijken. Heb je de afgelopen periode flink gespaard? Of wil je de auto financieren met behulp van een bank? Zorg eerst dat je het kostenplaatje rond hebt voordat je in zee gaat met een verkoper. Denk niet alleen aan de aanschafkosten, maar ook naar bijkomende kosten zoals een https://www.abnamro.nl/nl/prive/verzekeren/autoverzekering/index.html, bijtelling, belasting, benzine en onderhoud.

5.  Maak een proefrit

Is het eindelijk zo ver? Heb je alle stappen doorlopen en ben je klaar om een auto uit te zoeken? Super! Als je een mooie Audi op het oog hebt, maak dan eerst een proefrit. Zo kun je ervaren hoe de auto rijdt en hoe jij je voelt in de auto. Rijdt hij niet lekker? Dan weet je dat dit model wellicht niet de juiste is voor jou.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen