Zoek

Je droomauto kopen? Hier de twee redenen waarom je dit júist moet doen!

Veel mannen en vrouwen hebben van kleins af aan al een bepaalde auto in hun hoofd die ze hun droomauto noemen. Of dit nu een Audi TT of een Porsche Cayenne is, eigenlijk iedereen noemt wel een specifieke auto wanneer je informeert naar zijn of haar perfecte bolide. Wie het daadwerkelijk ook gaat kopen? Dat zijn dan weer heel weinig mensen. De redenen om het niet te doen wegen vaak zwaarder dan de redenen om het wel te doen. Dit is eigenlijk heel zonde, want je droomauto kopen kent vele voordelen. Waarom je dit juist wél moet doen?

1.     Een investering

Een droomauto is vaak een zeer unieke auto. Je zult weinig mensen horen die als droomauto een Suzuki Swist of Seat Ibiza noemen. Beide zijn prima auto’s, maar wel echt auto’s die ontworpen zijn voor de praktische voordelen. Droomauto’s zijn vaak een Porsche, Lamborghini of vette BMW. Uiteraard is niet iedere droomauto realistisch, maar toch zijn er vaak al meer opties mogelijk dan veel mensen vermoeden. Zo is de droom voor een eigen Porsche soms al snel in te vullen door middel van de aankoop van een Porsche 911 tweedehands. Wat daar een voordeel van is, buiten het geluksgevoel om? De investering!

2.     Waarde behoudt

Wanneer je een auto koopt die zich in het exclusieve segment bevindt en deze super goed onderhoudt, zul je zien dat deze zijn waarde ook behoudt. Of beter nog, de waarde stijgt alleen maar. Oldtimers worden regelmatig meer waard doordat ze exclusiever worden. Daarmee is de investering in een droomauto niet meer alleen een investering die een mens gelukkiger en trotser maakt, maar ook één die financieel veel voordelen kent. Nu geld op de bank niet meer veel rente oplevert en andere investeringen ook niet bepaald waardevast blijken door de onzekere economie, is de aankoop van een droomauto opeens ook financieel een goed idee. Richt je hierbij wel op de tweedehands markt. Deze auto’s zijn niet alleen voordeliger, ook de kans op een goede deal is hier veel groter doordat de prijs niet vaststaat en er de mogelijkheid is tot onderhandeling.

De beste cadeaus zijn de cadeaus aan jezelf, dat geldt ook voor een droomauto. Dat je hier niet alleen winst mee maakt op het gebied van geluk is de afgelopen jaren wel gebleken. Ook financieel kun je met een investering in een prachtige auto er flink op vooruit gaan!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen