Zoek

Welke stappen moet je volgen als je een bedrijfsautoverzekering wilt afsluiten?

Een bedrijfsautoverzekering afsluiten is voor sommige mensen een heus hoofdpijndossier. Er is namelijk heel veel waaruit je kunt kiezen en de ene optie is verplicht, terwijl de andere juist weer optioneel is. Geen wonder dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer zien. Omdat het belangrijk is om een goede verzekering af te sluiten, zullen wij je daarom laten zien hoe je tot een polis komt die niet alleen goed betaalbaar is, maar die ook echt aansluit bij jouw wagen en waar je ook veel profijt van zult hebben. Je zult zien dat het heus niet moeilijk hoeft te zijn om vele risico’s te vermijden.

De basisverzekering

Iedereen die in Nederland met een auto de weg op wil gaan, moet deze laten verzekeren. Dit geldt dus ook voor je bestelautoverzekering zzp. Het is verstandig om te kijken welke basisverzekering het beste bij jouw wagen past. Dat doe je door te kijken naar de leeftijd van je wagen. Is deze nog zo goed als nieuw, of in ieder geval jonger dan zes jaar, dan is de allrisk verzekering de beste optie. Dit pakket vergoedt alle soorten schade, dus ook die schade die jij opgelopen hebt als gevolg van een aanrijding die jij zelf veroorzaakt hebt. De tweede, minder uitgebreide optie, is de WA+ beperkt casco verzekering. Deze optie is ideaal voor wagens tussen de zes en negen jaar oud. Vele vormen van schade worden gedekt door deze optie, maar schade ontstaan als gevolg van een ongeluk dat jij zelf veroorzaakt hebt, valt hier buiten. De derde optie wordt aangeraden voor auto’s van negen jaar of ouder. Deze hebben vaak een dusdanig lage dagwaarde dat een reparatie niet altijd meer rendabel is. In dat geval hoef je dus niet meer dan de WA-verzekering te nemen.

De optionele verzekeringen

Als je de verplichte basis eenmaal goed geregeld hebt, is het tijd om te kijken of je je polis ook nog zou willen uitbreiden. Er is namelijk een aantal aanvullende verzekeringen die niet verplicht, maar wel heel erg interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan een inzittendenverzekering. Neem je vaak mensen mee in je auto, dan zijn deze altijd goed verzekerd. Wil je niet met pech aan de kant van de weg blijven staan? Neem dan pechhulp voor een paar euro’s per maand. Vervolgens kun je altijd een beroep doen op een deskundige monteur die jou uit de brand kan helpen. Let er wel even goed op of je pechhulp voor Nederland of voor heel Europa afsluit. Uiteraard kun je zoveel aanvullende verzekeringen toevoegen als dat jij wilt.

Een pakket op maat

Hoe beter het jou lukt om een verzekering op maat samen te stellen, hoe meer profijt je daar van zult hebben. Wij willen je daarom aanraden om de voorwaarden van je polis goed door te nemen en even aandachtig door de aanvullende verzekeringen te gaan. Hoe beter jouw verzekering is afgestemd op jouw situatie, hoe meer voordeel je uit je verzekering kunt halen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen