Zoek

Gestart als ZZP’er? Regel dit op het gebied van auto’s!  

Afgelopen jaren is er een enorme toename geweest aan het aantal ZZP’ers en freelancers, en wanneer men kijkt naar de huidige arbeidsmarkt dan is de verwachting dat dit de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. De vraag naar goede mensen is enorm en de hoge mate van flexibiliteit van het zijn van ZZP’er is voor veel mensen ontzettend waardevol. Een ultiem gevoel van vrijheid. Maar dat het ook vraagt om investeringen en nemen van eigen verantwoordelijkheid, dat is iets wat niet vergeten moet worden. ZZP’er zijn betekent ook dat er geen auto van de zaak meer is, en dat hier zelf in geïnvesteerd dient te worden. Daarom hier op een rij met welke aspecten rekening moet worden gehouden wanneer men start als ZZP’er, én wel mobiel wil blijven. 

De auto 

Het ligt eraan in welke tak van sport je actief wordt, maar investeren in een geschikte auto is wel een must voor de meeste ZZP’ers. Een bestelwagen kopen is een slimme keuze, ook wanneer je het in eerste instantie niet nodig denkt te hebben. Stel je begint als interieurstylist -hier lijkt een bestelwagen niet nodig- totdat je zelf ook meubeltjes gaat opknappen en doorverkopen. Kijk dus met een strategische blik vooruit, en investeer in een auto met groeimogelijkheid. Dergelijke investeringen kun je daarnaast weer meenemen bij de jaarlijkse belastingaangifte. Vergeet daarna ook niet de afschrijvingskosten mee te nemen.  

De verzekering 

Wanneer je een auto bedrijfsmatig gaat gebruiken is er vaak ook een andere (of een aangepaste) verzekering nodig. Let hier op en neem eventueel contact op met je verzekeraar. Wanneer je een auto bedrijfsmatig gebruikt zul je ook soms voorraad moeten verplaatsen, daarmee is het slim om de hoogte van je aansprakelijkheid te verhogen en er zeker van te zijn dat eventuele spullen van leveranciers in jouw auto ook meeverzekerd zijn. Iets wat je liever vooraf goed geregeld wilt hebben, dan dat je achteraf met de gebakken peren zit.  

Kortom, de vrijheid van freelancer en zelfstandig zijn is aan te raden. Het is echter niet zo dat het alleen voordelen heeft. Het brengt ook kosten en verantwoordelijkheden met zich mee. Iets wat niet erg is, maar wel goed van is om vooraf te realiseren. Dan kun je ervoor sparen en eventueel andere oplossingen bedenken, wanneer directe aanschaf niet mogelijk is. Houd ook rekening met de verzekering en check of je polis voldoende dekking biedt. Niet alleen bij schade en diefstal, maar ook voor eventuele voorraad aan producten die zich in jouw auto bevindt. Veel succes! 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen