AudiBlog.nl

Auto Union Museum te Bergen NH met nieuwe exposanten

audi-museum-bergen-nh
Nieuwe exposanten Rob Toeset en Joop van den Berg in het
Auto Union Museum te Bergen NH

Vanaf zaterdag 23 mei 2009 laat Rob Toeset zijn nieuwe werk, dikke dames die eten en drinken, een belangrijke rol spelen in het Auto Union Musem aan de Ruïnelaan te Bergen NH. Dit werk laat zich het best omschrijven als vrolijk en niet gespeend van enige decadentie. Titels als ‘Le salon rouge’, ‘Champage for ever’ en ‘Corps de ballet’ weerspiegelen dit nog eens nadrukkelijk.

nieuwe-exposanten-jazz
Aansluitend aan deze serie ook schilderijen die Jazz als thema voeren. Een muzikale uitingsvorm die jazzliefhebber Toeset aanspreekt en vooral inspireert. In een originele vormgeving en opvallend ritme van kleurgebruik heeft hij een aantal groten van de jazzhistorie neergezet, zoals o.a. Stevie Wonder, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Ron Carter, Maceo Parker en bassist Jimmy Garrison, maar ook Bruce Springsteen, Amy Winehouse en Angie Stone zijn door hem geportretteerd.
nieuwe-exposanten-dikke-dames
Joop van den Berg heeft destijds een opleiding gevolgd aan de Famous Artists School, een Amerikaans instituut dat opleidde tot tekenaar-illustrator-ontwerper, met in Nederland een vestiging in Amsterdam-Osdorp. In het kunstenaarschap beschouwt hij zich evenwel als autodidactisch. Op de meeste van zijn grote (half) abstracte doeken gebruikt Van den Berg een helder en kleurrijk pallet. Omdat nauwelijks van schetsen of tekeningen wordt gewerkt kan de uitbeelding gedurende het gehele proces aan allerlei wijzigingen onderhevig zijn en dat is goed zichtbaar aan de gelaagdheid van zijn werk. De autonome uitdrukkingskracht in de soms vaag aanwezige figuratie geven de toeschouwer meestal wel voldoende houvast maar door de individuele waarneming kan voor iedereen een totaal verschillende beleving ontstaan. De schilderijen van Van den Berg worden in diverse galerieën in Nederland getoond en ook op zijn website:
Joop van den Berg
nieuwe-exposanten-abstracte-doeken

Het Auto Union Museum autounionmuseum  in Bergen herbergt een zeer zeldzame collectie auto’s, motoren, scooters en bromfietsen uit de geschiedenis van het merk D.K.W. Van het destijds bepalende gezicht van Auto Union wordt de historie belicht.

Voor wie deze namen niet direct herkent: deze merken gingen in 1965 verder onder de naam Audi en dat klinkt al een stuk bekender. Ook aan de andere merken Horch, Audi en Wanderer wordt door middel van foto’s en modellen aandacht besteed.

Het museum is gevestigd in Het Huis met De Ringen, een prachtig provinciaal monument, in het centrum van Bergen, nabij de Ruïnekerk.
Geopend van april tot december op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Toegang is GRATIS ( Donaties zijn welkom ) Groepsafspraken op verzoek.
Auto Union Museum Bergen Ruïnelaan 11 1861 LK Bergen NH Tel. 072-5813640

 Meer informatie:  Auto Union Museum in Bergen


Gerelateerd nieuws